Крем-суп з брокколі — смачна перша страва для здорового харчування

Як і будь-який крем-суп, суп з брокколлі вважається дієтичним, бо готується на воді і з самих лише овочів. Хоча, якщо ви не прихильник вегетаріанського харчування, то можете використовувати будь-який м’ясний чи курячий бульйон. В останньому випадку суп з брокколі буде ще поживнішим. Готується такий супчик дуже швидко, то ж він може стати улюбленою першою стравою у вашій родині, особливо – в сезон свіжих овочів. Хоча для його приготування можна використовувати і заморожену капусту брокколі.

Крем-суп з брокколи

Крем-суп з брокколи

Інгредієнти для крем-супу з брокколі

  • Брокколі — 500 г;
  • Картопля — 200 г;
  • Морква — 100 г;
  • Вершки — 100 г;
  • Цибуля — одна середня цибулина.

Інгредієнти для крем-супу з брокколі

Інгредієнти для крем-супу з брокколі

Спосіб приготування крем-супу з брокколі

Для початку необхідно добре промити брокколлі під струменем холодної води. Картоплю, моркву та цибулю нарізаємо кубиками.

Картоплю, моркву та цибулю нарізаємо кубиками

Картоплю, моркву та цибулю нарізаємо кубиками

На сковороді нагріваємо олію та викладаємо підготовлені овочі. Якщо не використовується м’ясний бульйон, то можна додати 1 столову ложку вершкового масла. Смажимо овочі до прозорості цибулі.

Смажимо овочі до прозорості цибулі

Смажимо овочі до прозорості цибулі

Складаємо їх у каструлю та додаємо розібрану на невеликі суцвіття капусту.

А тепер просто заливаємо овочі гарячою водою. Можна, як я вже казала, також використовувати м’ясний бульйон. Рідини потрібно рівно стільки, щоб вона прикривала наші овочі.

Спробуйте приготувати також гарбузовий суп-пюре. Ну, дуже смачно!

Заливаємо овочі гарячою водою

Заливаємо овочі гарячою водою

Додаємо сіль та спеції, перевіряємо за смаком і варимо до готовності. У мене це зайняло 15 хвилин.

Даємо нашому супу трохи охолонути. Якщо ви не впевнені у правильній кількості рідини у супі — саме час відлити частину її у ємність. За допомогою занурювального блендера добре подрібнюємо наші овочі.

Якщо крем-суп здався густим, додайте трохи відлитої рідини. Ось що в результаті вийшло.

Подрібнюємо овочі. Крем-суп з брокколі готовий!

Подрібнюємо овочі. Крем-суп з брокколі готовий!

А ось тепер можна додати в наш суп вершки та ще раз прогріти його, не доводячи до кипіння.

До такого супу заведено подавати грінки. Для цього просто підсмажуємо шматочки хліба на сухій сковороді. Можна натерти їх часником. Можна грінки зробити з сиром. З даної кількості продуктів виходить 3 порції поивного і смачного супу-пюре.

Спробуйте також наш рецепт «Крем-суп з цибулі-порей».

Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.