Консервовані помідори без оцту

консервані помідори в літрових банкахВже кілька років підряд консервую помідори тільки за цим рецептом. Полюбила його, бо помідори у власному соку завжди виходять смачними, в міру гострими, а ще – в такій заготовці на зиму зовсім нема оцту і максимум вітамінів. Як і кабачкову ікру без майонезу, такі мариновані помідори можна давати навіть малюкам. Принаймні, мій син їх полюбив ще в часи грудного вигодовування 🙂 А ще ціную цей рецепт консервованих помідорів за “2 в 1”: смачні помідори і томатний сік.

Продукти для консервації помідор у власному соку

Для приготування 7-8 літрових баночок маринованих помідорів за цим рецептом нам знадобиться:

  • 5 кг помідорів для томатного соку;
  • 3 кг помідорів для консервування;
  • 0,5 кг болгарського перцю;
  • 4 ст.ложки солі;
  • 8 ст.ложок цукру;
  • Часник (приблизно склянка очищеного);
  • Сухий кріп;
  • Чорний перець горошком.

Якщо ви вирощуєте помідори самі, то для приготування соку можете взяти самі негарні (їх все-одно перемеле м’ясорубка). Цього року з вирощуванням помідорів у мене не склалося, то ж я купила окремо на сік – дешевші, а на консервацію – вибрала всі рівненькі і красиві.

Важливо! В залежності від того, наскільки рідким вийде томатний сік, у вас буде більше, або менше готової продукції. То ж якщо соку більше, просто приготуйте ще одну баночку з помідорами для консервації. Або закрийте томатний сік без помідорів.

Розмір помідор для консервування має значення. Ідеально – невеликі помідори-сливочки. Їх багато ляже в банку.

Рецепт приготування помідорів у власному соку

  1. Спочатку готуємо томатний сік. Миємо, видаляємо плодоніжки і розрізаємо на частини, щоб зручніше перемолоти їх на м’ясорубці. чистимо помідори для консервації
  2. В попередньо помиті і простерилізовані літрові банки викладаємо по два зубчика часнику, по 3-4 горошини перцю, і сухий кріп (можна ложку насіння). часник і укроп в банці
  3. Миємо красиві помідори для маринування. Викладаємо їх у підготовлені банки. свіжі помідори в літрових банках
  4. Ставимо томатний сік на плиту, додаємо цукор і сіль, доводимо до кипіння. варимо томатний сік
  5. Чистимо перець і часник і перемелюємо на м’ясорубці.
  6. Коли томатний сік закипить додаємо до нього змелений перець з часником. Кип’ятимо 5 хвилин на невеликому вогні. додаємо перець до томатного соку
  7. Заливаємо наші майбутні консервовані томати соком. Накриваємо банки попередньо стерилізованими кришками і стерилізуємо 15 хвилин. стерилізація помідор в літрових банках
  8. Закриваємо помідори у власному соку звичайними кришками для консервації.

Ось і вся премудрість. Цього року я зробила одразу дві порції. На всю зиму томатів не вистачить, але ще заготую аджику з хроном.

консервовані помідори в літрових банках

Важливо! Зберігати такі мариновані помідори, як і всю консервацію без оцту, треба в прохолодному місці.

Смакуйте на здоров’я!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Сохранить

Сохранить

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *