Консервовані помідори без оцту

Вже кілька років підряд помідори на зиму закриваю тільки за цим рецептом. Полюбила його, бо такі консервовані помідори у власному соку завжди виходять смачними, в міру гострими, а ще – в цій консервації на зиму зовсім нема оцту. Крім того, ціную цей рецепт консервованих помідорів за “2 в 1” – смачні помідори та томатний сік.

Консервовані помідори без оцту

Консервовані помідори без оцту

Продукти для консервації помідор у власному соку

Для приготування 7-8 літрових баночок маринованих помідорів за цим рецептом нам знадобиться:

  • 5 кг помідорів для томатного соку;
  • 3 кг помідорів для консервування;
  • 0,5 кг болгарського перцю;
  • 4 ст.ложки солі;
  • 8 ст.ложок цукру;
  • Часник (приблизно склянка очищеного);
  • Сухий кріп;
  • Чорний перець горошком.

Якщо ви вирощуєте помідори самі, то для приготування соку можете взяти самі негарні (їх все одно перемеле м’ясорубка). Цього року з вирощуванням помідорів у мене не склалося, то ж я купила окремо на сік – дешевші, а на консервацію – вибрала всі рівненькі і красиві.

Важливо! В залежності від того, наскільки рідким вийде томатний сік, у вас буде більше, або менше готової продукції. То ж якщо соку більше, просто приготуйте ще одну баночку з помідорами для консервації. Або закрийте томатний сік без помідорів.

Розмір помідор для консервування має значення. Ідеально — невеликі помідори-сливочки. Їх багато ляже в банку.

Консервовані помідори — рецепт приготування

  • Спочатку готуємо томатний сік. Миємо, видаляємо плодоніжки і розрізаємо на частини, щоб зручніше перемолоти їх на м’ясорубці.
  • В попередньо помиті і простерилізовані літрові банки викладаємо по два зубчика часнику, по 3-4 горошини перцю, і сухий кріп (можна ложку насіння).
  • Миємо красиві помідори для маринування. Викладаємо їх у підготовлені банки.
  • Ставимо томатний сік на плиту, додаємо цукор і сіль, доводимо до кипіння.
  • Чистимо перець і часник і перемелюємо на м’ясорубці.
  • Коли томатний сік закипить додаємо до нього змелений перець з часником. Кип’ятимо 5 хвилин на невеликому вогні.
  • Заливаємо наші майбутні консервовані томати соком. Накриваємо банки попередньо стерилізованими кришками і стерилізуємо 15 хвилин.
  • Закриваємо помідори у власному соку звичайними кришками для консервації.

Ось і вся премудрість. Цього року я зробила одразу дві порції. На всю зиму томатів не вистачить, але ще заготую аджику з хроном.

Важливо! Зберігати такі мариновані помідори, як і всю консервацію без оцту, треба в прохолодному місці.

Смакуйте на здоров’я!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Сохранить

Сохранить