Кекси сирні «Неймовірні»

творожні кекси фотоДомашня випічка з сиру (творогу) користується популярністю чи не в кожній родині. А особливо її полюбляють молоді матусі. Щоб не казали про шкідливість цукру, і як би не хотілося обмежити його вживання малюками, в сучасному світі це зробити дуже важко. Але давати дітям більш-менш корисні смаколики – цілком реальне завдання. Для цього їх треба приготувати самому. І сир, як не один інший продукт, підходить для створення корисних солодощів. ЗЕЛЕНА САДИБА вже публікувала один мій рецепт десерту з творогу – сирний торт без випічки. Сьогодні пропоную познайомитися з сирними кексами. Я їх назвала «Неймовірні», бо вони дуже смачні і прості в приготуванні.

Продукти, необхідні для приготування сирних кексів

Для створення надзвичайно смачної випічки на основі сиру нам знадобиться:

  • Сир – 500 грамів (5-10% жирності);
  • Вершкове масло – 200 грамів;
  • Цукор – 300 грамів;
  • Яйця курячі – 4-5 штук;
  • Ванілін – пакетик 2 грами;
  • Розпушувач тіста – чайна ложка;
  • Борошно – 400 грамів;
  • Родзинки – 50 – 100 грамів (можна обійтися і без родзинок, а можна замінити їх цукатами, сухофруктами чи горішками).

кекси сирні фото продуктів

Як бачите, ніяких особливих продуктів для приготування сирних кексів не знадобиться. Як правило, вони завжди є про запас в холодильнику чи шафці. А сир можна купити і на базарі – домашній, і магазинний. Якщо сир занадто жирний (домашній), то муки знадобиться більше.

Кекси сирні — покроковий рецепт

  1. Спочатку взбиваємо до однорідної маси м’яке масло, цукор і ванілін. сирні кекси рецепт з фото
  2. Додаємо до цієї маси сир і знову блендером взбиваємо до однорідності.
  3. Розбиваємо в загальну суміш яйця і знову взбиваємо до отримання однорідної маси. До речі, не проблема, якщо немає блендера. У мене якось зламався, а дуже хотілось кексів, повторила всі дії, тільки в ручному режимі – взбивала вилкою та вінчиком. Вийшло не гірше, ніж з блендером.
  4. Просіюємо борошно через сито, додаємо до нього розпушувач тіста і всипаємо все до нашої творожної маси. Туди ж — промиті та висушені родзинки, і все разом перемішуємо. Вийде важке тісто, яке вимагає сили для вимішування.
  5. Накладаємо тісто у формочки не більше, ніж на ¾ об’єму, бо кекси дуже гарно виростають (тісто може липнути до рук, треба їх змочити). Якщо форма силіконова, я її нічим не змащую, сирні кекси гарно з неї дістаються. Якщо форма з іншого матеріалу, просто накриваю її пергаментним папером або змащую маслом та присипаю трішки борошном.
  6. Випікаємо кекси у духовці розігрітій до 170 градусів. Якщо форма велика, готуються 1 годину, якщо кексики маленькі, вистачає 40 хв. Оскільки я часто їх печу, а тіста вистачає і на маленькі кексики, і на більшу формочку, перші я дістаю швидше і ми встигаємо їх з’їсти, поки допікається більша форма 🙂 Готові кекси посипаю цукрової пудрою.

Обережно! Така домашня випічка дуже смачна і калорійна. А з’їсти лише один маленький кексик практично неможливо. Для тих, хто слідкує за розмірами талії, але любить солодке, ЗЕЛЕНА САДИБА має рецепти пастили і цукатів.

Смачного!

Галчона Константинович,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Метки: , , , . Закладка Постоянная ссылка.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *