Кекс з шинкою

Коли ми плануємо перебування на свіжому повітрі, «відрядження” на дачу, або я просто не маю часу для приготування їжі, то дуже виручає такий заздалегідь приготовлений м’ясний кекс. Його добре вживати в холодному вигляді, він досить ситний та добре гармонує як з чашкою чаю, так і з келихом вина. Готується кекс з шинкою швидко і не вимагає особливих продуктів для приготування, бо залишає величезний простір для творчості. Тобто одні інгредієти ви легко можете замінити іншими при необхідності.

Кекс з шинкою

Кекс з шинкою

Інгредієнти для кекса з шинкою

  • Борошно – 350-370 г;
  • Яйця – 4 штуки;
  • Біле сухе вино – 100-150 мл;
  • Твердий сир (я надаю перевагу сиру з жирністю побільше) – 100-150 г;
  • Велика цибулина – 1 штука;
  • Шинка – 300 г (тут можна варіювати та брати кілька варіантів ковбасних виробів, включаючи салямі);
  • Оливки – 150-200 г;
  • В’ялені помідори – 50-70 г;
  • Сіль – 1/2 чайної ложки;
  • Розпушувач – 1 чайна ложка;
  • Вершкове масло – 1 столова ложка;
  • Оливкова олія (можна замінити рослинною без запаху) – 100 мл;
  • Петрушка – кілька гілочок;
  • Насіння льону або кунжуту – 1 столова ложка;
  • Кілька крапель соусу табаско або інші спеції на ваш смак.

    Інгредієнти для кекса з шинкою

    Інгредієнти для кекса з шинкою

Спосіб приготування кекса з шинкою

Цибулю дрібно нарізаємо та обсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору.

Обсмажуємо цибулю на вершковому маслі до золотистого кольору

Обсмажуємо цибулю на вершковому маслі до золотистого кольору

Шинку або суміш ковбасних виробів нарізаємо кубиками. Сир натираємо на великій тертці або нарізаємо на кубики, якщо він має великий відсоток жирності.

Маслини нарізаємо кружечками, в’ялені помідори – на невеликі шматочки. Якщо немає в’ялених помідорів, то додайте побільше оливок. До речі, можна брати для цого рецепту кексу з шинкою й фаршировані оливки. Петрушку дрібно ріжемо.

Тепер з’єднуємо всі рідкі складові нашого кексу: яйця, вино, оливкову олію. Додаємо сіль і спеції на ваш смак.

У борошно додаємо розпушувач та просіваємо. У яєчно-винну суміш поступово додаємо борошно та добре перемішуємо. Додаємо оливки, в’ялені помідори, насіння і ще раз добре перемішуємо. Кладемо також порізану петрушку.

Форму для випікання змащуємо маслом, злегка посипаємо борошном, струшуємо зайве. Наше тісто відправляємо в форму.

Відправляємо тісто в форму

Відправляємо тісто в форму

Ставимо кекс в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на годину. Враховуємо особливості своєї духовки. Випікаємо, як завжди, до сухої скоринки.

Випікаємо кекс приблизно годину

Випікаємо кекс приблизно годину

Треба сказати, що порція досить велика і розрахована на родину. Для нас із чоловіком, наприклад, треба порцію поділити.

Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *