Кекс з цілими грушами – простий рецепт, який неодмінно здивує гостей

Знаєте, є рецепти, які завжди викликають бажання їх повторити. Кекс з цілими грушами – один з них. Просто, смачно, а як красиво! Що там довго розказувати, фото кексу говорять самі за себе. Цей рецепт домашньої випічки від Людмили Воропаєвої вимагає мінімального набору продуктів і так само небагато навичок в приготуванні страв. Кекс з цілими грушами, мало того, що дуже оригінальний, він ще й дуже смачний і простий в приготуванні.

Кекс з цілими грушами – простий рецепт, який неодмінно здивує гостей

Кекс з цілими грушами – простий рецепт, який неодмінно здивує гостей

Інгредієнти для кексу з цілими грушами

  • Груші – 5 дрібних чи 3 великі;
  • Вершкове масло – 200 грамів;
  • Цукор – 200 грамів;
  • Ванільний цукор – 10 грамів;
  • Яйця курячі – 4 штуки;
  • Борошно пшеничне – 280 грамів;
  • Розпушувач тіста – 10 грамів;
  • Цедра одного лимону.

Кекс з цілими грушами дуже оригінальний, смачний і простий в приготуванні

Кекс з цілими грушами дуже оригінальний, смачний і простий в приготуванні

Спосіб приготування кексу з цілими грушами

Форму для кексу змащуємо вершковим маслом, присипаємо борошном, зайве борошно струшуємо, щоб дарма не підгорало. До м’якого вершкового масла (завчасно дістаньте з холодильника) додаємо цукор і ванільний цукор. Збиваємо до появи білої піни. По одному додаємо курячі яйця, продовжуючи ретельно збивати масу.

Розпушувач всипаємо у борошно, додаємо до них цедру одного лимону і замішуємо тісто. Воно має вийти, як густа сметана. Тісто для кексу з цілими грушами виливаємо у підготовлену форму, «садимо» в тісто фрукти.

Тісто для кексу з цілими грушами виливаємо у підготовлену форму, «садимо» в тісто фрукти

Тісто для кексу з цілими грушами виливаємо у підготовлену форму, «садимо» в тісто фрукти

Груші для кексу вибирайте м’які, якщо фрукти тверді, їх можна попередньо проварити кілька хвилин в цукровому сиропі. Людмила для цього рецепту кексу «наколола» груші сиропом з пелюсток троянд, каже, запах випічки – просто неймовірний! Можна груші розрізати наполовину, залишивши хвостики, а серцевину видалити.

Випікаємо кекс з гуршами в духовці при температурі 180°С приблизно годину (враховуйте індивідуальні особливості вашої духовки). Готовність випічки можна перевірити сірником чи зубочисткою (проколіть кекс в кількох місцях, якщо сірник – сухий і чистий, значить, кекс – готовий).

Випікаємо кекс з гуршами в духовці при температурі 180°С приблизно годину

Випікаємо кекс з гуршами в духовці при температурі 180°С приблизно годину

Зверху кекс з цілими грушами можна посипати цукровою пудрою. Він однаково гарно смакує і гарячим, і холодним. Рецепт дуже простий, під силу навіть новачкам домашньої випічки, а захоплення ваших гостей гарантовано!

Спробуйте приготувати ще маківник за рецептом Людмили Воропаєвої. Вашим близьким обов’язково сподобається.

Рецепт і фото Людмили Воропаєвої,

Спеціально для ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *