Кабачки в томатному соусі на зиму

Кабачки – чи не найпопулярніший овоч серед українських господинь для заготовок на зиму. За лідерство в консервації з ними можуть посперечатися хіба що помідори чи огірки.  Кабачки маринують, з них роблять смачну ікру і безліч різноманітних салатів. Але особливої уваги заслуговують рецепти консервації з кабачків, які не вимагають тривалого часу на приготування і використання оцту. Адже багатьом і дорослим, і малим не рекомендується вживати консервацію з оцтом. Ми вже ділилися з читачами ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ рецептом кабачкової ікри без оцту і майонезу, а сьогодні публікуємо рецепт кабачків в томатному соусі від Людмили Воропаєвої.

Кабачки в томатному соусі на зиму

Кабачки в томатному соусі на зиму

Важливо! Вся консервація, приготовлена без використання оцту, має зберігатися в прохолодному приміщенні або в холодильнику. Оцет – потужний консервант. Без нього при кімнатних температурах овочі в банках зимових заготовок можуть забродити.

Інгредієнти для кабачків в томатному соусі на зиму

  • Кабачки або цукіні – 1,5 кг;
  • Цибуля – 200 грамів;
  • Цукор – 2 ч. ложки;
  • Сіль – 2 ч. ложки;
  • Томатний сік – 0,5 літра (можна замінити розведеною томатною пастою);
  • Томатна паста – 1 ст.ложка;
  • Олія – 100 мл;
  • Часник – 2 зубочки;
  • Чебрець – 2 гілочки;
  • Укроп – 1 пучечок;
  • Петрушка – 1 пучечок;
  • Чорний перць – 10 горошин;
  • Перць чілі – на смак.

Спосіб приготування кабачків в томатному соусі

Для цього рецепту обирайте невеликі в діаметрі кабачки

Для цього рецепту обирайте невеликі в діаметрі кабачки

Кабачки миємо, нарізаємо кружальцями. Людмила радить вибирати для цього рецепту невеликі в діаметрі плоди, щоб кружальця вільно проходили в банку. Підсолюємо і залишаємо на півгодинки кабачки в спокої, щоб вони пустили сік. Після чого зливаємо рідину, а кабачки кладемо в каструлю, де вони будуть тушитися.

До кабачків додаємо порізану кільцями цибулю, заливаємо овочі томатним соком (або розведеною томатною пастою), додаємо ложку томатної пасти і на малому вогні варимо наші кабачки в томатному соусі на зиму 30 хвилин.

Тушимо кабачки на невеликому вогні півгодини

Тушимо кабачки на невеликому вогні півгодини

Через півгодини додаємо сіль, цукор, олію, подрібнену зелень, інші спеції і продовжуємо тушити ще 10 хвилин. Одразу по цьому розкладаємо кабачки в томатному соусі по стерилізованих банках. Закриваємо кришками і закутуємо до повного вистигання.

Розкладаємо кабачки гарячими по стерилізованим банкам

Розкладаємо кабачки гарячими по стерилізованим банкам

Консервовані кабачки готові. Зберігаємо в прохолодному місці.

Зберігаємо консервовані кабачки в томатному соусі в прохолодному місці

Зберігаємо консервовані кабачки в томатному соусі в прохолодному місці

Хай вам буде смачно взимку!

Рецепт і фото Людмили Воропаєвої,

Спеціально для ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *