Італійське печиво біскотті своїми руками

Плавно наближаємося до зими… Починаємо готуватися до новорічних свят. Але не забуваємо радувати себе та своїх близьких смачненьким! Найпростіше це можна зробити за допомогою домашнього печива. Чомусь класичне італійське печиво «Біскотті» у мене з’являється на столі саме в цю пору року. Готується просто та з доступних інгредієнтів. А чудовий запах домашньої випічки, який воно поширює по всьому будинку, дарує відчуття затишку та свята, що наближається. Спробуйте й ви приготувати біскотті в домашніх умовах. Запевняю вас, це простіше простого!

Італійське печиво біскотті своїми руками

Італійське печиво біскотті своїми руками

Інгредієнти для італійського печива біскотті своїми руками

  • Вершкове масло – 120 грамів;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Борошно – 300-320 грамів;
  • Розпушувач – 1 чайна ложка;
  • Ванільний цукор – 1 чайна ложка;
  • Суміш цукатів і горіхів – 1,5 склянки;
  • Цедра лимону.
Інгредієнти для італійського печива біскотті

Інгредієнти для італійського печива біскотті

Спосіб приготування італійського печива біскотті своїми руками

Вершкове масло розігріваємо і додаємо цукор, ваніль та яйця. Все добре перемішуємо.

Борошно просіваємо, додаємо розпушувач. Поступово додаємо борошно в вершкову суміш. Вимішуємо.

Горіхи можна взяти будь-які. Це може бути мікс з різних горіхів, необхідно просто порубати їх до однакового розміру.

Ізюм без кісточки потрібно попередньо помити і обсушити. Додамо також в’ялену вишню та черешню. Треба відзначити, що набір цукатів може бути дуже різним, залежно від уподобань.

Горіхи та цукати можна брати різні, за вашим смаком

Горіхи та цукати можна брати різні, за вашим смаком

Додаємо горіхи та цукати в тісто.

В тісто додаємо горіхи та цукати

В тісто додаємо горіхи та цукати

Вологими руками сформуємо з тіста два батончики шириною 10 см та укладемо на деко, застелене пергаментом.

Формуємо з тіста два батончики шириною 10 см

Формуємо з тіста два батончики шириною 10 см

Випікаємо італійське печиво біскотті при температурі 180 градусів близько 20-25 хвилин, до зарум’янювання.

Випікаємо італійське печиво біскотті до зарум'янювання

Випікаємо італійське печиво біскотті до зарум’янювання

Дістаємо наші батончики з духовки і даємо охолонути трохи — хвилин 10. Потім розрізаємо під кутом 45 градусів на шматочки шириною 2-2,5 см і відправляємо знову в духовку ще хвилин на 10.

Розрізаємо батончики на шматочки шириною 2-2,5 см і відправляємо знову в духовку

Розрізаємо батончики на шматочки шириною 2-2,5 см і відправляємо знову в духовку

Тепер ви розумієте, чому в перекладі з італійського «біскотті» означає «двічі спечений»?

Італійське печиво біскотті своїми руками готове!

Італійське печиво біскотті своїми руками готове!

Гарного вам чаювання!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *