Індича рулька з овочами

Індича рулька з овочами – проста в приготуванні і смачна страва, з якою не соромно зустрічати гостей. М’ясо цієї птиці вважається дієтичним, а запечені броколі і морква на гарнір зроблять таку трапезу не тільки поживною, а й легкою. Цим варіантом приготування м’яса індика можна замінити традиційний рецепт запікання цілої індички в духовці. Навіщо готувати цілу індичку, якщо великої кількості гостей не передбачається? Можна запекти рульку чи дві, і з’їсти страву свіжою. Дозвольте собі до індички випити келих червоного вина, і затишна вечеря вам забезпечена!

Індича рулька з овочами

Індича рулька з овочами

Інгредієнти для індичої рульки

  • Індича рулька;
  • Сіль;
  • Гірчиця;
  • Перець чорний;
  • Хмелі-сунелі;
  • Куркума;
  • Паприка;
  • Часник.

Для гарніра:

  • Морква;
  • Броколі;
  • Рослинна олія.
Спеції для індичої рульки

Спеції для індичої рульки

Спосіб приготування індичої рульки

М’ясо помити, обсушити паперовим рушником. Часник порізати слайсами і, акуратно відсунувши шкіру у рульки, нашпигувати її.

Акуратно відсунувши шкіру у рульки, нашпигувати її часником

Акуратно відсунувши шкіру у рульки, нашпигувати її часником

Після цього повернути шкірку на місце і натерти рульку сумішшю обраних спецій. Склад спецій можна змінювати за власним смаком, збільшуючи або зменшуючи гостроту.

Натерти рульку сумішшю спецій

Натерти рульку сумішшю спецій

Чим м’ясо в спеціях довше простоїть, тим краще. Мінімум, 2 години. Я, зазвичай, індичу рульку в спеціях залишаю на ніч в холодильнику.

Ставимо в духовку, помістивши в рукав для запікання, при температурі 220 градусів на 15-20 хвилин. Потім температуру знижуємо до 160-170 градусів хвилин на 30. Знімаємо, розрізаємо рукав, повертаємо в духовку до зарум’янювання.

Як гарнір використовуємо молоду моркву та броколі. Можна використовувати й звичайну моркву — тоді її треба порізати зручним способом: кружечками або брусочками.

Моркву та броколі скроплюємо рослинною олією, а броколі ще й лимонним соком, і поміщаємо овочі в фольгу. Враховуємо те, що броколі готується швидше, тому запікаємо її окремо.

Броколі готується швидше, тому запікаємо її окремо

Броколі готується швидше, тому запікаємо її окремо

Овочі можна помістити в духовку разом з рулькою, при 170 градусах. Все буде йти ніби паралельно. Я м’ясо в духовці завжди спочатку 20 хвилин при високій температурі тримаю, потім опускаю. Це й буженини стосується, і м’яса у фользі. Так спочатку у м’яса наче запечатуються пори, і воно виходить ніжним.

Я віддаю перевагу броколі-альденте, і у мене пішло на її приготування 7 хв, при цьому вона зберегла свій колір.

Моркву в духовці тримаємо трохи довше — хвилин 20. Перевіряємо готовність, враховуючи свою духовку і свої побажання.

Моркву в духовці тримаємо трохи довше — хвилин 20

Моркву в духовці тримаємо трохи довше — хвилин 20

Дістаємо рульку — вона вийшла ніжною і соковитою. Подаємо з овочами. Блюдо добре смакує, як в гарячому, так і холодному стані.

Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *