Готуємо в мультиварці: режими та їх особливості

готуємо в мультиварціМультиварка на кухні у сучасної господині займає почесне місце десь між електричним чайником і духовкою. Ми готуємо в мультиварці щодня і перші страви, і гарніри, і м’ясо, і птицю, і рибу… Печемо, смажимо, тушимо, варимо… При цьому, скільки б не було режимів у нашої помічниці, як правило, використовуємо всього кілька. Ми до них звикли і вже мало замислюємося, чим режим «тушкування» відрізняється від режимів «плов» чи «молочна каша», наприклад. А між ними – велика різниця. І, може, якщо ви звернете увагу на інші можливості мультиварки, ваші улюблені страви «зазвучать» по-новому і будуть ще смачнішими.

То ж про те, чого ви не знали чи вже забули про свою мультиварку, розповість наша стаття.

Готуємо в мультиварці – обираємо режим

Український ринок побутової техніки сьогодні пропонує мультиварки від величезної кількості виробників. Як обрати свою модель, «Зелена Садиба» обов’язково напише в наступних матеріалах. А зараз зазначу тільки, що практично вся побутова техніка цього типу оснащена приблизно однаковими режимами роботи. Їх може бути більше або менше, але за своїми особливостями «Випічка» мультиварки Panasonic нічим не відрізняється від, такого ж режиму, наприклад, Redmond. У кожної моделі, напевне, є якісь особливості, але щодо цього, вони не суттєві. Тепер про найбільш популярні режими – детально.

Готуємо в мультиварці

В автоматичному режимі мультиварки не бажано відкривати кришку під час готування

  • «Гречка» – автоматичний режим. Прилад виключиться сам після того, як вся вода випарується. Коли ми готуємо в мультиварці на автоматичних режимах, піднімати кришку і заглядати в каструлю не бажано (тоді збивається програма, і приготування доведеться почати спочатку). Можна готувати: крупи, що довго розварюються (гречка, твердий рис, просо, перловка), бобові (квасолю, горох), але перед цим треба замочити їх на ніч.
  • «Плов» – автоматичний режим. Прилад виключиться сам після того, як вся вода випарується. Під час готування не відкривати кришку. В останні 10 хвилин роботи вмикається обсмажування, щоб вийшла рум’яна скоринка. Можна готувати: плов, печену картоплю, смажені пельмені, крупи, що швидко розварюються (м’які сорти рису, гречки, кукурудзяну крупу та ін.)
  • «Молочна каша» – може бути автомат (виключається після випаровування води), а буває, що час задає користувач. В автоматичному режимі працює 30-60 хвилин. Цього достатньо для приготування цільного зерна. Можна готувати такі страви з мультиварки: молочні каши з цільних зерен вівса, рису, молотого ячменю чи кукурудзяної крупи, супи-пюре.
  • «Варка на пару» – використовується спеціальна ємкість – стімер. Є можливість приготування одночасно двох страв, виклавши продукти і в чашу, і в стімер. Можна готувати: овочі, рибу, манти, пельмені, вареники, яйця.

    Готуємо в мультиварці для самих маленьких

    Мультиварка-міні (на 1 літр) для самих маленьких

  • «Випічка» – працює при температурі 180 градусів. Підходить для запікання і підсмажування. Щоб вийшла скоринка, готуємо в мультиварці з відкритою кришкою. Щоб вона була з обох боків – перевертаємо шматки. Можна готувати: випічку, наприклад, пиріг з ягодами, смажене м’ясо чи картоплю, котлети… Будь-що, навіть пиріг з ягодами. Ідеально, якщо треба швидко довести овочі до стану аль денте, наприклад, щоб зробити швидко гарбузове пюре для млинців.
  • «Тушкування» – тривале приготування продуктів при температурі приблизно 100 градусів. Можна готувати: м’ясо, овочі, супи чи борщі, які вимагають часу на приготування, прозорий бульйон, холодець, домашні шпроти, консервацію, наприклад, кабачкову ікру без майонезу ін.
  • «Суп» – можна поєднати з режимом «варка на пару. Спочатку використовується максимальна температура, щоб вода закипіла, потім – градус знижується. Можна готувати: супи, компоти, страви з фаршу.
  • «Мультиповар» – і час, і температуру задає користувач. Можна готувати: практично все, включаючи йогурти.

Є пристрої, які мають значно більше режимів. Але, як показує практика, якщо на кухні використовуються всі вищезгадані, цього більш, ніж достатньо для приготування величезної кількості страв. Перед тим, як готувати в мультиварці, згадайте особливості її режимів і оберіть найоптимальніший. А щоб нічого не забути, збережіть цю статтю собі на сторінку у соціальній мережі. Пригодиться і вам, і друзям.

Готуйте з задоволенням!

ЗЕЛЕНА САДИБА.

 

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *