Галета з житнього борошна — смачний і корисний перекус

Погодьтеся, що в нашій свідомості поява свіжої капусти в магазинах асоціюється з настанням весни. У всякому разі я дуже радію, що з’явилася нарешті можливість додати до свого раціону свіжу капусту. Сьогодні приготуємо галету на житньому борошні з капустою. Звичайно, до капусти можна додавати ще щось або змінювати наповнювачі в залежності від ваших уподобань. Якщо не хочете використовувати яйця, то можна замінити їх насінням льону, попередньо заливши їх водою.

Галета з житнього борошна — смачний і корисний перекус

Галета з житнього борошна — смачний і корисний перекус

Інгредієнти для галети з житнього борошна

  • Борошно житнє — 300 г;
  • Сіль — 1 ч. ложка;
  • Вода — 170 мл;
  • Рослинна олія — ​​3 ст. ложки;
  • Розпушувач — 1 ч. ложка.

Для начинки:

  • Маленька капуста — ½ шт.;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Гриби сухі (або печериці) — 20 г;
  • Яйця — 2-3 шт.;
  • Рослинна олія — ​​2 ст. ложки;
  • Зелень;
  • Спеції.

Інгредієнти для галети з житнього борошна

Інгредієнти для галети з житнього борошна

Спосіб приготування галети з житнього борошна

Із зазначених продуктів замішуємо тісто та відправляємо його відпочити.

Замішуємо тісто та відправляємо його відпочити

Замішуємо тісто та відправляємо його відпочити

Тим часом займемося начинкою. Якщо ви використовуєте сухі гриби, то їх попередньо треба замочити і потім відварити. Якщо  печериці, то їх треба обсмажити.

Моркву та цибулю попередньо теж припускаємо на рослинній олії.

Припускаємо моркву та цибулю

Припускаємо моркву та цибулю

Тепер з’єднуємо всі інгредієнти разом. Капуста у нас молода і тому не раджу її сильно перетирати, інакше вона пустить сік. Додаємо яйця, сіль, перець та спеції. Я додала цього разу ще в‘ялені помідори та оливки.

Спробуйте й інші наші рецепти з капустою: «Пиріг з капустою на дріжджовому тісті» або «Запіканка з молодої капусти в мультиварці на кожен день».

Тісто розкачуємо в коло та переносимо його на деко, застелене пергаментом. Начинку розміщуємо на тісті та послідовно защипуємо краї. Виходить така ось галета, або відкритий пиріг з капустою.

Формуємо галету з начинкою

Формуємо галету з начинкою

Ставимо галету в розігріту духовку та випікаємо при температурі 200 градусів близько 30 хвилин.

Готово! Ось такий сьогодні вийшов відкритий пиріг з капустою, або галета.

Галета з житнього борошна готова!

Галета з житнього борошна готова!

Свіжа соковита начинка у поєднанні з хрусткою скоринкою — це дуже смачно. Спробуйте!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *