Французькі млинці «Креп Сюзетт» – апельсинова насолода

Ці млинці є класикою в ресторанах Європи і впізнаваною стравою французької кухні. Своєю появою вони завдячують французькій актрисі Сюзетт Рейхенберг, якій шеф-кухар одного з відомих ресторанів запропонував спробувати млинці в апельсиновому сиропі. Це досить таки не складний рецепт, по силі навіть кухарям-початківцям. А задоволення, яке ви отримаєте, смакуючи млинці «Креп Сюзетт», перевершить всі ваші сподівання.

Французькі млинці «Креп Сюзетт» – апельсинова насолода

Французькі млинці «Креп Сюзетт» – апельсинова насолода

Інгредієнти для французьких млинців «Креп Сюзетт»

Для млинців:

  • 2 яйця;
  • 2 ст. ложки (з хорошим верхом) борошна;
  • 2 ст. ложки цукру;
  • 2 ст. ложки рослинної олії без запаху;
  • 200 мл молока;
  • Дрібка солі.

Для сиропу:

  • 2 апельсини;
  • Цедра одного апельсину;
  • 2-5 ст. ложок цукру;
  • 2 ст. ложки вершкового масла.

Спосіб приготування французьких млинців «Креп Сюзетт»

Змішуємо всі інгредієти для млинців в одній ємності і отримуємо тісто для млинців. Воно спочатку буде досить рідке. Йому треба дати постояти приблизно 30 хвилин. Буде помітно, що за цей час тісто стало більш густим (клітковина набухла).

А поки тісто доходить до потрібної консистенції, видавимо сік з одного апельсину, а другий розберемо на частинки і поріжемо кожну на кілька шматочків. Треба відзначити, що можна готувати соус і тільки з апельсинового соку.

З апельсинів можна швидко приготувати смачний і вишуканий десерт – апельсини в шоколаді.

Якщо ми використовуємо спеціальну сучасну сковорідку для млинців, то змащувати її для їх смаження вже не треба. А ось якщо використовується стара добра чавунна сковорода, то краще злегка змастити її за допомогою пензлика рослинним маслом.

Приступаємо до смаження наших млинців. Смажити їх одне задоволення, скажу я вам. З цієї кількості тіста у мене вийшло 8 млинців.

На окремій сковороді з товстим дном змішуємо апельсиновий сік, шматочки і цедру апельсину з 2-5 столовими ложками цукру і починаємо трохи уварювати. Помішувати при цьому не треба. Як тільки ви побачили, що сік починає карамелізуватися – додайте вершкове масло. Наш сироп готовий!

На окремій сковороді з товстим дном змішуємо апельсиновий сік, шматочки і цедру апельсину з 2-5 столовими ложками цукру

На окремій сковороді з товстим дном змішуємо апельсиновий сік, шматочки і цедру апельсину з 2-5 столовими ложками цукру

Тепер укладаємо в нього млинці, складені в 4 рази, і продовжуємо на повільному вогні прогрівати їх. Перевертаємо і чекаємо коли вони просочаться сиропом з двох сторін. Ось в цей момент можна додати зверху трохи апельсинового лікеру або коньяк і підпалити. Фламбірування, звичайно ж, зовсім не обов’язкове. У будь-якому випадку, просочившись апельсиновим соусом, вони божественні!

Вкладаємо млинці на сковорідку з сиропом і прогріваємо їх з двох сторін

Вкладаємо млинці на сковорідку з сиропом і прогріваємо їх з двох сторін

До речі, можна приготувати такі млинці з використанням і соку мандарину.

Млинці в апельсиновому сиропі готові!

Млинці в апельсиновому сиропі готові!

Пробуйте! Експериментуйте! І нехай вам буде смачно!

Якщо полюбляєте випікати млинці, спробуйте приготувати з них смачний десерт – святковий торт з млинців і фруктів, або поживну закуску – млинцевий м’ясний торт.

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *