Фарширований перець без шкірки

Здавалося б, проста страва – фарширований перець. Всі його вміють робити. У моєму варіанті, можливо, і немає нічого нового, але … Я не люблю шкурку в перці і тому витрачаю трохи часу, щоб прибрати її. Треба відзначити, що перець для фарширування я беру з товстими стінками, він м’ясистий і соковитий, але ось вибирати при трапезі шкірку мені зовсім не подобається. Є простий спосіб позбавитися її ще на етапі приготування страви. Тоді ніщо не заважатиме насолоджуватися яскравим смаком фаршированого перцю. Така страва підійде як для щоденної вечері чи обіду (коли хочеться порадувати близьких чимось смачненьким), так і для свята.

farshirovanij-perec-7-1024x768-9279551

Фарширований перець без шкірки

Інгредієнти для фаршированого перцю

  • Перець болгарський – 1 кг;
  • М’ясний фарш – 700 грамів;
  • Цибуля – 2 середніх;
  • Морква – 1 велика або 2 середніх;
  • Томатний сік – 1 літр;
  • Сіль, перець чорний — на смак;
  • Цукор – 1 чайна ложка;
  • Томатна паста – 1 чайна ложка;
  • Рис – 150 грамів;
  • Рослинна олія – ​​5 столових ложок;
  • Яйце – 1 шт;
  • Сметана і зелень – для подачі.

Фарширований перець — рецепт приготування

Перець миємо, обсушуємо і вкладаємо на деко для запікання. Я запікаю перець хвилин 25-30 при температурі 160 °С.  Під час запікання перевертаємо 1 раз, щоб перчики пропеклися до м’якості з двох сторін.

Після запікання складаємо перець в якусь каструльку або просто вкриваемо фольгою. Коли перець охолоне, обережно очищаємо його від шкірки і видаляємо насіння. Весь сік при цьому зберігаємо – проціджуємо серцевину перця через сито.

Тим часом відварюємо рис, робимо фарш. У мене, в даному випадку, він зі свинини і яловичини. Але все залежить від ваших уподобань, ви можете зробити фарш для фаршированого перцю з курки, наприклад.

Дрібно ріжемо цибулю, моркву тремо на дрібній тертці. Обсмажуємо цибулю на соняшниковій олії, додаємо моркву і ще трохи «припускаємо» овочі разом.

Відварений рис не забуваємо промити і відправляємо в фарш. Туди ж додаємо 1/2 склянки томатного соку, сік, виділений перцем, яйце, половину обсмаженої цибулі з морквою, додаємо сіль і перець за смаком. Все добре перемішуємо. Начинка для фаршированого перцю готова!

Тим часом в каструлі з товстим дном нагріваємо рослинне масло, додаємо томатний сік, томатну пасту, цукор, підсолюємо і трохи уварюємо наш соус. Додаємо в нього другу половину піджарки з моркви і цибулі.

Перець наповнюємо фаршем, вкладаємо в каструлю з соусом і відправляємо тушитися на 25-30 хвилин на невеликому вогні. За 5 хв до кінця додаємо, за бажання, сметану.

Приготуйте також Печений болгарський перець із курячим філе.

Ось і все, трохи зайвого часу мені було потрібно для підготовки перцю, але результат того вартий! Не забудьте при подачі додати до перцю сметану і зелень.

Спробуйте і ви приготувати фарширований перець без шкірки за цим рецептом – ваші рідні і гості обов’язково його оцінять!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.