Фарширований перець без шкірки

Здавалося б, проста страва – фарширований перець. Всі його вміють робити. У моєму варіанті, можливо, і немає нічого нового, але … Я не люблю шкурку в перці і тому витрачаю трохи часу, щоб прибрати її. Треба відзначити, що перець для фарширування я беру з товстими стінками, він м’ясистий і сочний, але ось вибирати при трапезі шкірку мені зовсім не подобається. Є простий спосіб позбавитися її ще на етапі приготування страви. Тоді ніщо не заважатиме насолоджуватися яскравим смаком фаршированого перцю. Така страва підійде як для щоденної вечері чи обіду (коли хочеться порадувати близьких чимось смачненьким), так і для свята.

Фарширований перець без шкірки

Фарширований перець без шкірки

Інгредієнти для фаршированого перцю

  • Перець болгарський – 1 кг;
  • М’ясний фарш – 700 грамів;
  • Цибуля – 2 середніх;
  • Морква – 1 велика або 2 середніх;
  • Томатний сік – 1 літр;
  • Сіль, перець чорний – за смаком;
  • Цукор – 1 чайна ложка;
  • Томатна паста – 1 чайна ложка;
  • Рис – 150 грамів;
  • Рослинна олія – ​​5 столових ложок;
  • Яйце – 1 шт;
  • Сметана і зелень – для подачі.

Спосіб приготування фаршированого перцю

Перець миємо, обсушуємо і вкладаємо на деко для запікання. Я запікаю перець хвилин 25-30 при температурі 160 °С.  Під час запікання перевертаємо 1 раз, щоб перчики пропеклися до м’якості з двох сторін.

Запікаємо цілий перець в духовці

Запікаємо цілий перець в духовці

Після запікання складаємо перець в якусь каструльку або просто вкриваемо фольгою. Коли перець охолоне, обережно очищаємо його від шкірки і видаляємо насіння. Весь сік при цьому зберігаємо – проціджуємо серцевину перця через сито.

Тим часом відварюємо рис, робимо фарш. У мене, в даному випадку, він зі свинини і яловичини. Але все залежить від ваших уподобань, ви можете зробити фарш для фаршированого перцю з курки, наприклад.

Дрібно ріжемо цибулю, моркву тремо на дрібній тертці. Обсмажуємо цибулю на соняшниковій олії, додаємо моркву і ще трохи «припускаємо» овочі разом.

Обсмажуємо цибулю і моркву в олії

Обсмажуємо цибулю і моркву в олії

Відварений рис не забуваємо промити і відправляємо в фарш. Туди ж додаємо 1/2 склянки томатного соку, сік, виділений перцем, яйце, половину обсмаженої цибулі з морквою, додаємо сіль і перець за смаком. Все добре перемішуємо. Начинка для фаршированого перцю готова!

Змішуємо фарш, рис, піджарку, яйце і томатний сік - це начинка для фаршированих перчиків

Змішуємо фарш, рис, піджарку, яйце і томатний сік – це начинка для фаршированих перчиків

Тим часом в каструлі з товстим дном нагріваємо рослинне масло, додаємо томатний сік, томатну пасту, цукор, підсолюємо і трохи уварюємо наш соус. Додаємо в нього другу половину піджарки з моркви і цибулі.

Перець наповнюємо фаршем, вкладаємо в каструлю з соусом і відправляємо тушитися на 25-30 хвилин на невеликому вогні. За 5 хв до кінця додаємо, за бажання, сметану.

Тушимо фарширований перець 25-30 хвилин на невеликому вогні

Тушимо фарширований перець 25-30 хвилин на невеликому вогні

Ось і все, трохи зайвого часу мені було потрібно для підготовки перцю, але результат того вартий! Не забудьте при подачі додати до перцю сметану і зелень.

Спробуйте і ви приготувати фарширований перець без шкірки за цим рецептом – ваші рідні і гості обов’язково його оцінять!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *