Фаршировані шампіньйони в духовці — проста закуска за 20 хвилин

Влітку на дачі ми частенько влаштовуємо посиденькі з друзями і, звичайно, готуємо щось смачненьке на мангалі: шашлик зі свинини, курячі крильця чи рибу на грилі… (Якщо чесно, то посиденькі на дачі у нас не тільки влітку, бо ніщо так не зігріває взимку, як колективний бограч, приготований на плиті грубки 🙂 ). Одного разу хтось запропонував запекти шампіньйони з сиром на гриль-решітці. І ця швидка закуска так всім сподобалася, що на дачу без грибів ми рідко коли їздимо. Це настільки простий рецепт, що він не міг не стати улюбленим і на нашій кухні. Бо шампіньйони з сиром легко можна запекти і в звичайній духовці. В цій статті я розкажу, як можна трохи ускладнити рецепт і зробити фаршировані шампіньйони. При цьому їх начинка може бути яка завгодно!

Фаршировані шампіньйони в духовці

Фаршировані шампіньйони в духовці

Інгредієнти для фаршированих шампіньйонів в духовці

Якщо зовсім по-простому, то вам знадобляться тільки гриби та сир.

При цьому якість сиру має величезне значення. Якось сир «Російський» виробника «Ферма» трохи зіпсував нам настрій. Бо він не плавиться. Від слова — зовсім. Шматочки сиру, які були покладені в шапочки грибів, після смаження на грилі так і залишилися шматочками сиру, хіба трохи змінили форму, але зовсім не потікли і не засмажилися, скільки ми їх не тримали на вогні.

У нас рецепт фаршированих грибів, тож збільшимо список продуктів. Отже, нам знадобиться:

  • свіжі коричневі або білі шампіньйони (з великими або середніми шапочками);
  • сир (твердий, моцарела, можна навіть і плавлений сирок спробувати);
  • зелень (цибуля, петрушка чи будь-яка інша ваша улюблена);
  • сметанка (пожирніше);
  • сіль, спеції — за смаком.

Як виростити шампіньйони вдома? Читайте у нашому матеріалі «Вирощування грибів шампіньйонів вдома – досвід»

Спосіб приготування фаршированих шампіньйонів в духовці

Ви вже зрозуміли, що дачний варіант цієї страви: відокремити шапочки грибів від ніжок, покласти туди нарізаний кубиками сир — і на гриль хвилин на десять. Стежте, щоб не було великого вогню, бо гриби просто згорять. Вони мають томитися.

Дачний варіант страви: відокремити шапочки грибів від ніжок, покласти туди сир — і на гриль хвилин на десять

Дачний варіант страви: відокремити шапочки грибів від ніжок, покласти туди сир — і на гриль хвилин на десять

Можна до того, як класти сир, покласти в шапочку гриба трохи жирної сметани чи майонезу. Буде ще смачніше.

Відокремлюємо шапочки грибів від ніжок

Відокремлюємо шапочки грибів від ніжок

Якщо готуєте вдома, можна трохи почаклувати над начинкою. Цього разу я подрібнила ніжки грибів ножем, натерла на тертушці залишки голландського сиру та моцарели, додала зелену цибулю і все добре перемішала. Начинки вийшло більше, ніж треба. Тож її залишки я використала наступного дня для приготування яєшні.

Готуємо начинку

Готуємо начинку

Застеляємо деко папером для випікання. Викладаємо шапочки грибів, в які ми щедро поклали нашу начинку (можна навіть трохи втрамбувати). І включаємо духовку на 180 градусів хвилин на 10-15. Коли побачили, що сир розплавився, покладіть зверху на кожен грибочок півложечки жирної сметанки… І знову в духовку, щоб сметана взялася скоринкою.

Запікаємо фаршировані шампіньйони у духовці

Запікаємо фаршировані шампіньйони у духовці

Дістаємо наші фаршировані шампіньйони з духовки, посипаємо зеленню і подаємо до столу.

Посипаємо фаршировані шампіньйони зеленню і подаємо до столу. Смачного!

Посипаємо фаршировані шампіньйони зеленню і подаємо до столу. Смачного!

Експериментуйте з начинками і кожного разу дивуйте своїх близьких чимось новеньким!

Смачного!

Дивіться також рецепт швидких маринованих шампіньйонів.

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *