Джем з чорної смородини нашвидкуруч

Літня консервація, як правило, забирає багато сил і часу. А якщо відмітити той факт, що роботи в саду і на городі в цей період не менше, то тим ціннішими стають рецепти консервації, які потребують лічених хвилин для реалізації. Сьогодні ви дізнаєтеся, як швидко зробити джем з чорної смородини, який до того ж, сам дуже гарно загусає, то ж не потребує використання ніяких додаткових загущувачів-пектинів. Цим рецептом поділилася з читачами ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ Людмила Воропаєва, таланти якої не обмежуються кулінарними. Про її прекрасний сад «Єва» читайте в нашій публікації «Сад на мільйон своїми руками».

Джем з чорної смородини нашвидкуруч

Джем з чорної смородини нашвидкуруч

Інгредієнти для джему з чорної смородини нашвидкуруч

Для того, щоб приготувати смачний джем з чорної смородини, нам знадобиться тільки чорна смородина і цукор у рівних пропорціях. Тобто на 1 кг смородини потрібно взяти рівно 1 кг цукру.

Звичайно, попередньо треба підготувати банки для джему методом стерилізації. Найпростіше це зробити, поставивши вимиті баночки в холодну духовку і розігріти її до 100-120 градусів. За півгодини банки можна забирати і використувувати для консервації.

Спосіб приготування джему з чорної смородини

Не важливо, купили ви смородину на базарі чи зібрали її зі своїх кущів, спочатку треба добре ягоди вимити під проточною водою і просушити, а вже потім приступати до приготування джему з чорної смородини.

Смородину для джему треба попередньо вимити і просушити

Смородину для джему треба попередньо вимити і просушити

Засипаємо ягоди цукром. Залишаємо їх в спокої приблизно на 10 хвилин, поки смородина не пустить сік. Ємність з ягодами ставимо на великий вогонь і, постійно помішуючи, щоб не пригоріло, варимо джем хвилин 10-12.

Сигналом до того, що джем майже готовий, буде піна, яка почне підніматися, а ягоди – лопатися. Знімаємо з вогню смородину після цього через дві хвилини. Даємо трохи охолонути і перетираємо джем через сито. Це потрібно зробити для того, щоб його структура була рівномірно ніжною, без кісточок.

Перетертий через сито джем одразу розкладаємо по підготовлених баночках. Але не закручуємо одразу!

Смородиновий джем має вистигнути в баночці без кришки

Смородиновий джем має вистигнути в баночці без кришки

Даємо йому поступово вистигнути (як правило, до наступного ранку), а зранку закриваємо кришками. Для надійнішого зберігання джему зі смородини Людмила додає в баночку ложку свого лікеру з полуниці (рецепт можна подивитися тут) або звичайної горілки.

Зберігаємо джем зі смородини в холодильнику або погребі

Зберігаємо джем зі смородини в холодильнику або погребі

Джем з чорної смородини за цим рецептом дуже гарно загусає, ідеально смакує з тостами на сніданок, його також можна додавати у різноманітну випічку. Хай вам гарно смакує!

Рецепт і фото Людмили Воропаєвої,

спеціально для ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *