Домашній лікер з полуниці від Людмили Воропаєвої

Сьогодні на кухні ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ знову чаклує Людмила Воропаєва. Вашій увазі — черговий рецепт зі смаком літа – домашній полуничний лікер. Якщо читали нашу минулу публікацію, то вже знаєте, як зробити з полуниці ароматизований оцет. Зараз дізнаєтеся, як зробити домашній лікер з полуниці – запашний, солодкий, з тонким присмаком літа, сонця і полунички. Такий домашній лікер зігріватиме тіло і душу довгими зимовими вечорами. Якщо, звичайно, щось від нього залишиться після літніх посиденьок з друзями на веранді 🙂

Домашній лікер з полуниці

Домашній лікер з полуниці

Інгредієнти для домашнього лікеру з полуниці

На 1 літрову банку нам знадобиться:

  • Приблизно 600 грамів полуниці;
  • Кільце лимону;
  • Склянка (200 мл) цукру;
  • Горілка 450-500 мл.

Але краще запастися продуктами на 3-5 банок одразу. Бо з однієї літрової банки початкових продуктів виходить приблизно 700 мл готової продукції. Надовго не вистачить 🙂

Спосіб приготування домашнього лікеру з полуниці

Цей рецепт дуже простий і не вимагає багато часу на приготування. Для початку миємо і чистимо полуницю. Складаємо ягоди в літрову банку, додаємо лимон і заливаємо все горілкою. Не до самого верху – «по плечі» банки, інакше рідина може потім виливатися. Звичайно, якість напою багато в чому залежатиме і від якості горілки, яку ви використаєте. То ж на цьому економити не варто.

Закриваємо банки кришками і ставимо наш майбутній домашній лікер з полуниці на сонце приблизно на 5-7 днів. Як тільки ягоди змінять колір (віддадуть його рідині) – це сигнал, що прийшов час перейти до другого етапу приготування полуничного домашнього лікеру.

Заливаємо полуницю горілкою і ставимо банки на сонці

Заливаємо полуницю горілкою і ставимо банки на сонці

Рідину з банки зливаємо в іншу посудину і поки залишаємо в спокої десь на поличці кухні (не на сонці). Зараз нас цікавить банка з полуницею. Висипаємо в неї склянку цукру, знову закриваємо кришкою і ставимо на сонечко. Під дією сонця і тепла цукор розчиниться, утворивши нову рідину в банці. Як правило, на це йде приблизно 3 доби. Для прискорення процесу можна час від часу банку з полуницею порухати, але не бовтати сильно, щоб полуниця не розлізлася.

Полуницю, яка залишилася в банці після того, як злили з неї горілку, засипаємо цукром

Полуницю, яка залишилася в банці після того, як злили з неї горілку, засипаємо цукром

Далі — обережно зливаємо солодкий полуничний сироп в іншу посудину. Вичавлювати сік з полуниці не потрібно, щоб не надати лікеру осаду.

Останній етап приготування домашнього лікеру з полуниці – поєднуємо обидві рідини в одній посудині. Наш полуничний лікер готовий до вживання!

Домашній полуничний лікер готовий!

Домашній полуничний лікер готовий!

Якщо робите лікер одразу в кількох банках, і першу рідину, і другу з різних банок зливайте в одну велику посудину. І змішуйте разом також. Зберігаємо лікер при кімнатній температурі в скляній посудині з кришкою.

За словами Людмили Воропаєвої, такий лікер своїми руками має міцність приблизно 25 градусів. Він дуже смачний сам по собі, а ще його можна змішувати з шампанським, додаючи тому неповторної нотки полуниці.

Домашній лікер від Людмили Воропаєвої - це ще й дуже красиво!

Домашній лікер від Людмили Воропаєвої — це ще й дуже красиво!

А чи можна за такою ж технологією використати інші ягоди і зробити, наприклад, домашній вишневий лікер?

Людмила Воропаєва: «Я делаю такой же ликер из малины. Добавляю для аромата мяту или черную смородину. А вот из других ягод не пробовала, не уверена, как водка будет проникать через оболочку, и сколько на это уйдет времени.»

І головне – вживайте алкоголь красиво… В теплій компанії чи наодинці, під душевну розмову чи на сон грядущий, завжди — в міру і з гарного посуду… Тільки тоді він стовідсотково подарує вам релакс чи натхнення!

Фото і рецепт Людмили Воропаєвої,

спеціально для ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ.

Метки: , . Закладка Постоянная ссылка.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *