Дієтичний паштет з індички чи курки — і до свята, і на сніданок

Якщо ви не любите паштет з печінки, або вам не рекомендують її вживати, то для вас є альтернатива — паштет з м’яса. Цей вид паштету більш дієтичний, менш жирний. Серед інгредієнтів в цьому рецепті використаний келих шампанского. Звичайно, щоб приготувати такий паштет до сніданку зовсім не потрібно купувати спеціально пляшку. Можна обійтися і без шампанського. Але якщо у вас після якогось святкування залишилося трохи цього напою, або навпаки – свято тільки готується, зробіть м’ясний паштет з шампанським! Не пошкодуєте – воно надасть паштету особливого присмаку, пористості і легкості.

Дієтичний паштет з індички чи курки — і до свята, і на сніданок

Дієтичний паштет з індички чи курки — і до свята, і на сніданок

Інгредієнти для дієтичного паштету з індички чи курки

  • Філе індика — 500 г;
  • Морква — 150 г;
  • Цибуля — 150 г;
  • Рослинна олія для смаження — 50 мл;
  • Вершкове масло — 30 г;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Оливки — 40 г;
  • Шампанське — 150 мл;
  • Вершки — 60 г.

Якщо ви любите печінку, спробуйте також рецепт печінкового паштету з грибами.

Спосіб приготування дієтичного паштету з індички чи курки

Слід відзначити, що вибір м’яса звичайно за вами, але перевага надається курці або індичатині. У мене сьогодні саме філе індички. М’ясо попередньо відварюємо. Ось такий бульйон у нас вийшов — його можна використовувати для приготування перших страв або соусів.

Відварюємо м'ясо

Відварюємо м’ясо

Цибулю та моркву обсмажуємо на олії.

Обсмажуємо цибулю та моркву

Обсмажуємо цибулю та моркву

М’ясо та овочі збиваємо в блендері, додаємо спеції за смаком. Додаємо яйця, масло та вершки. Форму, у якій буде випікатися паштет, змащуємо вершковим маслом.

Збиваємо інгредієнти блендером

Збиваємо інгредієнти блендером

А ось тут починаємо експериментувати. Якщо у вас намічається якесь святкування або просто романтична вечеря, то раджу частину паштету зробити з шампанським. Розділіть фарш на дві частини і в одну з них додайте шампанське.

Викладаємо частину фаршу в форму для випікання та додаємо оливки без кісточок і потім решту фаршу. Злегка змащуємо зверху розтопленим вершковим маслом та відправляємо в духовку. Випікаємо паштет при температурі 180 градусів близько 20 хвилин, до злегка золотистої скоринки. Такий спосіб приготування допомагає зберегти готовий паштет для вживання трохи довше, ніж без запікання.

Подаємо дієтичний паштет з вашим улюбленим хлібом

Подаємо дієтичний паштет з вашим улюбленим хлібом

Дієтичний паштет з індички чи курки готовий. Паштет без використання шампанського безумовно добре підійде для сніданку. Ну а якщо використовувалося шампанське, то і для легкої вечері. До паштету прекрасно підійде свіжоспечений хліб або ваші улюблені тости.

Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.