Абрикоси у власному соку

Якщо ви шукаєте рецепти консервації з фруктів чи ягід, які не вимагають багато енергії на приготування та тривалої термічної обробки, то абрикоси у власному соку – саме те, що вам треба. Консервовані абрикоси за цим рецептом – смачний десерт з улюблених фруктів, який можна споживати, як самостійно, так і додавати сироп при приготуванні коктейлів, соусів. А абрикосками можна прикрашати різноманітні десерти і випічку. Їх яскравий колір і насичений смак будитимуть приємні спогади про літо довгою зимою.

Абрикоси у власному соку

Абрикоси у власному соку

Інгредієнти для консервованих абрикосів у власному соку

Людмила Воропаєва, яка поділилася з нами цим рецептом, радить використовувати для його реалізації лише зрілі тугі абрикоси, або навіть не дозрілі. Інакше при стерилізації м’які свіжі фрукти перетворяться на переварену «кашу», чого не повинно бути.

Отже, для приготування консервованих абрикосів за цим рецептом нам знадобиться на 1 кг очищених від кісточок фруктів:

  • цукор – приблизно 300 грамів;
  • лимонна кислота (на кінчику ножа на кожну банку).

Для більш насиченого аромату і кольору можна використати ще листочки м’яти чи ягоди малини.

Абрикоси для цього рецепту мають бути твердими або навіть не дозрілими

Абрикоси для цього рецепту мають бути твердими, або навіть не дозрілими

Спосіб приготування консервованих абрикосів у власному сокові

Приготування абрикосів у власному сокові вимагає попередньої стерилізації банок будь-яким зручним способом.

Абрикоси миємо, розділяємо на половинки і видаляємо кісточки. Складаємо в чисті стерилізовані баночки, пересипаючи шари цукром. Складаємо акуратно, не кидаємо аби як, бо після стерилізації абрикоси самі “вляжуться акуратно” і дадуть дуже велику усадку.

На одну літрову банку у Людмили йде 5-6 ст. ложок цукру. Але в неї сорт абрикосів досить солодкий. Можливо, для не дуже солодких плодів варто додати більше цукру.

Пересипаємо абрикоси цукром

Пересипаємо абрикоси цукром

Накриваємо банки марлею і залишаємо їх на ніч у спокої. За цей час абрикоси пустять сік. А ще зранку виявиться, що абрикоси не тільки пустили сік, а й значно просіли в банці. То ж одну баночку абрикос доведеться розкласти по іншим, щоб усім вистачило фруктів. Їх має бути в кожній банці по «плечі».

Абрикос має бути в кожній банці по "плечі"

Абрикос має бути в кожній банці по “плечі”

Додаємо м’яту чи трохи ягід малини в кожну баночку з абрикосами, на кічику ножа – лимонну кислоту і ставимо на стерилізацію. Не забуваємо покласти на дно каструлі, в якій стерилізуємо банки з абрикосами, м’яку тканину.

Важливо! Спочатку вода, в яку ставимо на стерилізацію банки, повинна мати температуру приблизно 75-80 градусів.

Після закипання води стерилізуємо банки 8 хвилин. Виключаємо плиту, але тримаємо абрикоси в гарячій воді ще 2 хвилини. У Людмили електрична плита, яка довго після вимкнення тримає температуру, якщо плита газова, можливо, варто потримати на стерилізації банки ще хвилину. Дістаємо і закриваємо кришками.

Головне в цьому рецепті – не переварити абрикоси!

Перевертаємо банки і закутуємо ковдрою до повного вистигання. Зберігаємо абрикоси у власному сокові в прохолодних умовах.

Перевертаємо банки з абрикосами і закутуємо ковдрою до повного вистигання

Перевертаємо банки з абрикосами і закутуємо ковдрою до повного вистигання

Так само можна консервувати і персики. Тільки для них час стерилізації становить 15 хвилин, а цукру на літрову банку треба дати 1 склянку.

Споживайте з задоволенням і на здоров’я!

Дивіться інші рецепти зі смаком літа Людмили Воропаєвої на нашій літній кухні.

Рецепт і фото Людмили Воропаєвої,

Спеціально для ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *