11 святкових алкогольних та безалкогольних напоїв своїми руками

Ще трохи і будемо зустрічати Новий рік. Залишаються останні приготування, і, я впевнена, ви вже знаєте, що будете готувати для «головної ночі року». А що будете пити? Горілка, вино, шампанське, коньяк та інші алкогольні напої завжди стоять на наших святкових столах. А хто не п’є (молодці! 🙂 ) — святкують з соками або газованими напоями. Це «класика жанру». Ви багато сил витратили на те, щоб скласти святкове цікаве меню, і думати над напоями — найменше, що вам хочеться. Проте пропоную все ж таки не обмежуватися цим стандартним набором, а урізноманітити й «карту напоїв». В ці передсвяткові дні ми зібрали для вас цікаві варіанти алкогольних та безалкогольних коктейлів, які стануть прикрасою вашого новорічного меню та столу. Це ті напої, які ви зможете без проблем приготувати своїми руками, і які не потребують ніяких «заморських» інгредієнтів.

11 святкових алкогольних та безалкогольних напоїв своїми руками

11 святкових алкогольних та безалкогольних напоїв своїми руками

Вишукані алкогольні і безалкогольні домашні напої мають певні переваги. По-перше, вони – ну дуже гарні. Особливо, коли ви їх прикрасите. Якщо у вас доволі просте та звичне меню, приготуйте цікаві коктейлі — вони стануть родзинкою вашого столу і точно запам’ятаються гостям.

По-друге, подібні домашні алкогольні коктейлі — це той вид алкоголю, який вам не захочеться пити швидко. Ними хочеться насолоджуватись та смакувати. Таким чином ви вип’єте менше. Головне — не міксуйте між собою коктейлі, у яких різна алкогольна основа, щоб це правило не спрацювало навпаки 🙂

По-третє, це гарний вихід для тих, хто не п’є алкоголь, адже вони, зазвичай, задовольняються соком, максимум, компотом, що, погодьтеся, ніяк не святково. З цікавими безалкогольними коктейлями і цій частині гостей захочеться зайвий раз сказати тост.

Нижче ви знайдете рецепти 11-ти простих безалкогольних і алкогольних святкових напоїв.

Зміст:

Безалкогольні напої

1. Безалкогольний пунш з журавлиною

Безалкогольний пунш з журавлиною

Безалкогольний пунш з журавлиною

Інгредієнти для журавлиного пуншу

  • Журавлина — 100 г;
  • Апельсиновий сік — 500 мл;
  • Яблучний сік — 500 мл;
  • Журавлиний сік — 100 мл;
  • Сік 1 лайма;
  • Скибочки лайма та апельсина.

Спосіб приготування пуншу з журавлиною

Змішуємо соки — журавлиний, лаймовий, апельсиновий та яблучний. Розігріваємо на вогні, але не доводимо до кипіння.

Кладемо трохи ягід на дно склянки та кілька скибочок апельсина і лайма. Заливаємо теплим соком.

Ще не прикрасили вітальню? Дивіться наші ідеї у матеріалах «33 альтернативні ідеї новорічного декору, або Новий рік без ялинки» та «Новорічний декор своїми руками»

2. Мандариновий лимонад

Мандариновий лимонад

Мандариновий лимонад

Інгредієнти для мандаринового лимонаду

  • Вода — 250 мл;
  • Сік лимона — 1 чашка (5-6 лимонів середнього розміру);
  • Мандариновий сік — 250 мл (500-700 г мандаринів без шкірки);
  • Цукор — 200 г;
  • Газована вода — 0.5-1.5 л, за смаком (можна замінити на звичайну очищену);
  • М’ята;
  • Паличка кориці або інші прянощі — за смаком;
  • Лід.

Спосіб приготування мандаринового лимонаду

Витискаємо сік з лимонів та з’єднуємо його зі звичайною водою (250 мл) і цукром. Додаємо корицю або інші прянощі за смаком.

Доводимо сироп до кипіння, помішуючи. Коли сироп закипить та цукор розчиниться — вимикаємо і додаємо гілочки м’яти.

Охолоджуємо та проціджуємо сироп.

Витискаємо сік мандаринів. Проціджуємо через сито.

Кладемо в глечик пом’якшене листя м’яти, лід та кілька скибок мандаринів.

Додаємо лимонний сироп та мандариновий сік. Розбавляємо газованою (або звичайною) водою.

3. Безалкогольний яблучний сидр

Безалкогольний яблучний сидр

Безалкогольний яблучний сидр

Інгредієнти для яблучного сидру

  • Яблучний фреш або сік — 2 л;
  • Апельсин — 1 шт.;
  • Лимон — 1 шт.;
  • Груша — 1 шт.;
  • Імбир та гвоздика — за смаком;
  • Паличка кориці для прикраси.

Спосіб приготування яблучного сидру

Сік доводимо до кипіння на середньому вогні.

Нарізаємо фрукти на скибочки та додаємо у киплячий сік.

Натираємо імбир та додаємо у сидр. Також додаємо прянощі.

Варимо 5-10 хвилин. Після цього вимикаємо плиту та даємо настоятися протягом години.

Ідеї для сервірування святкового столу шукайте у нашому матеріалі «Новорічний декор столу – прикрашаємо страви»

Алкогольні напої

4. Шампанське з морозивом

Шампанське з морозивом

Шампанське з морозивом

Інгредієнти для шампанського з морозивом

  • Шампанське — 300 мл;
  • Лікер — 150 мл (можна замінити ромом або коньяком);
  • Морозиво — 600 г;
  • Кубики льоду.

Спосіб приготування шампанського з морозивом

У кожен бокал додайте лід, кульку морозива та полийте лікером.

Додайте шампанське. Прикрасьте за смаком, наприклад, гілочкою розмарину.

5. Чайний коктейль «Ерл грей»

Чайний коктейль «Ерл грей»

Чайний коктейль «Ерл грей»

Інгредієнти для чайного коктейлю

  • Джин — 50 мл;
  • Міцно заварений холодний чай «Ерл грей» — 35 мл ;
  • Цукровий сироп — 13 мл;
  • Лимонний сік — 20 мл;
  • Яєчний білок — ½ (він дає гарну кремову пінку, але можна пропустити цей інгредієнт — без нього теж смачно);
  • Лимонна цедра для прикраси.

Спосіб приготування чайного коктейлю

Усі інгредієнти крім цедри гарно збовтуємо (в ідеалі — в шейкері). Наливаємо у бокал.

Прикрашаємо цедрою. Скручуємо цедру лимону у спіральку: вішаємо на край бокалу або ж сприскуємо поверхню та кладемо цедру у центр бокалу.

6. Апельсиновий коктейль з Амаретто

Апельсиновий коктейль з Амаретто

Апельсиновий коктейль з Амаретто

Інгредієнти для апельсинового коктейлю з Амаретто

  • Амаретто — 40 мл;
  • Апельсиновий сік — 150 мл;
  • Коньяк — за смаком;
  • Мускатний горіх або інші спеції — за смаком;
  • Скибка апельсину для прикраси;
  • Кубики льоду.

Спосіб приготування апельсинового коктейлю з Амаретто

Гарно збовтуємо всі інгредієнти.

Наливаємо коктейль у виской бокал.

За бажанням додаємо лід та прикрашаємо скибкою апельсину.

7. Еспресо мартіні

Еспресо мартіні

Еспресо мартіні

Інгредієнти для еспресо мартіні

  • Горілка — 30 мл;
  • Ванільний сироп — 10 мл (можна замінити цукровим сиропом);
  • Свіжозварений еспресо — 50 мл;
  • Кавовий лікер — 15 мл;
  • Кубики льоду.

Спосіб приготування еспресо мартіні

Збовтуємо інгредієнти разом: горілку, лікер, сироп та холодний свіжозаварений еспресо.

Переливаємо у бокал.

Додаємо лід. Можна прикрасити кавовими зернятками.

8. Грейпфрутовий коктейль з шампанським

Грейпфрутовий коктейль з шампанським

Грейпфрутовий коктейль з шампанським

Інгредієнти для грейпфрутового коктейлю з шампанським

  • Шампанське — за смаком;
  • Джин — 85 г;
  • Свіжий грейпфрутовий сік — 85 г.

Для сиропу:

  • Цукор — 120 г;
  • Вода — ½ стакана;
  • Розмарин для прикраси.

Спосіб приготування грейпфрутового коктейлю з шампанським

Кип’ятимо ½ стакана води з цукром та помішуємо до розчинення цукру.

Знімаємо з вогню та охолоджуємо.

Змішуємо джин та грейпфрутовий сік, додаємо столову ложку сиропу.

Наливаємо у два бокали, а зверху — доливаємо шампанське.

Прикрашаємо гілочкою розмарину.

Якщо ви ще не визначились з десертами, дивіться наші рецепти: печиво «Трюфель», віденське ванільне печиво, апельсини в шоколаді, шоколадний фондан та інші.

Гарячі алкогольні і безалкогольні напої

9. Напій з ромом та ваніллю

Напій з ромом та ваніллю

Напій з ромом та ваніллю

Інгредієнти для напою з ромом та ваніллю

  • Ром — 40 мл;
  • Суміш вершкового масла з ванільним морозивом — 1 столова ложка;
  • Лимонний сік — 10 мл;
  • Персиковий сік — 50 мл;
  • Бодян, гвоздика — за смаком;
  • Паличка кориці та скибка лимону для прикраси.

Спосіб приготування напою з ромом та ваніллю

Змішуємо ром, вершкове масло та ванільне морозиво, соки — лимонний та персиковий, спеції.

Підігріваємо на слабкому вогні, помішуючи.

Подаємо гарячим. Можна прикрасити скибкою лимона та паличкою кориці.

10. Шоколадний пунш

Шоколадний пунш

Шоколадний пунш

Інгредієнти для шоколадного пуншу

  • Вода — 0,5 л;
  • Червоне вино —1 л;
  • Коньяк — 0,25 л;
  • Цукор —200 г;
  • Шоколад — 100 г.

Спосіб приготування шоколадного пуншу

Подрібнюємо шоколад.

Змішуємо у каструлі воду, вино, коньяк, шоколад та цукор.

Розігріваємо, помішуючи, на повільному вогні до температури приблизно 70 градусів та знімаємо з вогню.

Напій подається гарячим.

11. Безалкогольний збитень

Безалкогольний збитень

Безалкогольний збитень

Інгредієнти для збитня

  • Яблучний сік — 0,5 л;
  • Мед — 1 столова ложка;
  • Чорний чай (сухий) — 1 столова ложка;
  • Шматочок імбиру;
  • Спеції та прянощі — за смаком.

Спосіб приготування збитня

Яблучний сік наливаємо у каструлю. Натираємо імбир та додаємо разом із чаєм. За бажанням додаємо спеції та прянощі.

Підігріваємо суміш не доводячи до кипіння.

Додаємо ложку меду.

Подаємо гарячим, але смакуватиме й у холодному стані.

Ось і всі святкові напої, якими ми хотіли сьогодні поділитися з вами.

Зверніть увагу, що більшість з цих напоїв ви можете зробити алкогольними або ж безалкогольними самостійно. Використовуйте свою фантазію та вигадуйте власні варіації — додавайте або видаляйте інгредієнти та прикрашайте на свій смак. Може, якісь з них стануть вашими фірмовими напоями, які ви будете робити кожного року для ваших гостей.

Вітаємо з прийдешніми святами! Зустрінемось на сторінках «Зеленої садиби» вже в  наступному році.

Гарних свят та натхнення!

Ольга Дивисенко,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *